Airbnb de Fiyatlar Kişi Başı mı?

Airbnb, dünya genelinde günlük ortalama iki ila üç milyon kullanıcı tarafından ziyaret edilen bir kısa dönem ev kiralama platformudur. Bu denli ciddi kullanıcı kitlesine sahip olmasının ne önemli nedenlerinden biri elbette kullanıcılarına daha uygun ve ekonomik fırsatlar sunmasıdır. Turizm ve konaklama sektörleri her dönemde değişiklik ve gelişim gösteren sektörlerden biridir. Özellikle teknoloji ve küreselleşme ile birlikte, coğrafi sınırların ortadan kalkması ve seyahat severlerin istedikleri her yerde tatil yapabilme imkânlarına erişmeleri doğrultusunda tatil planlarında konaklama yapacakları hotel, pansiyon veya özel daire rezervasyon işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için birçok platform kurulmuştur. Bu platformların genel amaçları kullanıcılara daha hızlı ve kaliteli bir şekilde tatil planlamasının sunulmasıdır. Genel olarak sürekli seyahat eden gezginler tarafından sürekli tercih edilen Airbnb, hem daha ucuz konaklama fırsatı sunarken hem de çoğu gezginin asıl amacı olan farklı kültürde ki insanları tanıma ve renkli bir hayatı yaşama imkânını da sunmaktadır. 196 ülkede aktif olarak hizmet veren Airbnb platformu dünyanın nerdeyse her yerinde hizmet vermektedir.

Airbnb Nedir

Airbnb en genel tanımıyla ev sahiplerinin evlerinin bir bölümünü veya evlerinin tamamını kiralamasını sağlayan aynı zamanda ev sahipleri ile konaklama ihtiyacı duyan kullanıcıları bir araya getiren son zamanlarda popüler olmaya başlayan ve kullanıcı kitlesinde ciddi artış yaşanan bir platformdur. Şu anda aktif olarak 196 ülkede hizmet vermektedir ve günlük ortalama iki ila üç milyon kullanıcı tarafından ziyaret edilmektedir. Daha ucuz ve hızlı konaklama tecrübesi yaşatan Airbnb sayesinde hem ev sahipleri ek gelir elde ederken hem de müşteriler keyifli bir konaklama hizmeti almaktadır.

Airbnb Nasıl Kullanılır?

Airbnb, gayet anlaşılabilir arayüzü ile kullanıcılarına kolay ve basit kullanım alanları yaratmaktadır. Ayrıca hem web sitesi hem de uygulaması bulunan Airbnb platformu hızlı erişim imkânı ile kullanıcılarıyla buluşmaktadır. Kullanım amaçları nasıl kullanılır? Sorusana farklı cevaplar üretmektedir. Ev sahibi unvanı ile misafir unvanlarının kullanma amaçları farklı olduğu için uygulamanın bu iki tip profil içinde kullanılması farklılık göstermektedir. Ev sahibi kullanıcıları kayıt olduktan sonra verilen alanları doldurmaları gerekmektedir. Örneğin oda mı yoksa evin tamamının mı kiraya verileceği, fiyat belirleme, konum bilgisi veya belirli kriterlerin sunulması gerekmektedir. Verilecek bilgilerin doğruluğundan emin olunması gerekmektedir. Son olarak evin veya odanın fotoğrafları çekilerek sisteme yüklenir ve kiralık ev ilanı oluşturulmuş olur. Artık ev sahibi misafirlerini ağırlamak için hazırdır. Konaklama ihtiyacını giderecek olan kullanıcının yani misafirin ise sadece Airbnb platformuna kayıt olması yeterlidir. Ardından belirli filtreleme seçenekleri ile konum, fiyat veya kaç kişi kalacaklarını belirledikten sonra en uygun ev seçilerek rezervasyon oluşturulur. Platform üzerinden ev sahibi ile iletişime geçilerek merak edilen sorularda sorulabilir. Unutulmamalıdır ki yapılan rezervasyon işlemleri ev sahipleri tarafından hiçbir sebep gösterilmeksizin iptal edilebilir.

Airbnb de Fiyatlar Nasıl Belirlenir?

Airbnb, bahsedildiği üzere daha ucuz ve ekonomik konaklama fırsatı sunmasıyla ön plana çıkan bir platformdur. Elbette bu platform üzerinden gerçekleştirilecek konaklama işlemleir genel geçer hotel gibi konaklama hizmetlerinden daha ucuzdur. Fiyatlar tabi ki de farklılık göstermektedir. Belirli lokasyonlar pahalı olabilirken belirli lokasyonlar daha ucuz olabilmektedir. Airbnb platformunda pahalı ve cep yakan ev ilanları da bulunmaktadır ancak bu evler genellikle tatil beldelerinde yer alan ve oldukça lüks olan evlerdir. Özellikle tatil dönemlerinde turist yoğunluğunun yaşanması ile birlikte turizm bölgelerinde yer alan ev ilanları fiyatları yükselmektedir. Genel olarak rağbet görmeyen bölgelerde daha ucuz konaklama fırsatları sunulmaktadır. Airbnb ev sahiplerini platform amacı doğrultusunda uyararak ev fiyatlarını düşük tutmalarını bildirmektedir. Kimi ev sahibi bu uyarı ve bildirimleri dikkate alırken kimi ev sahipleri dikkate almaz ancak birçok ev sahibi daha çok müşteri çekmek için ucuz fiyatlı konaklama imkânı sunarak, daha yüksek ek gelir elde etmeyi amaçlamaktadırlar.

Airbnb de Fiyatlar Kişi Başı mı?

Airbnb fiyat politikaları gereği ön plana çıkan ve popülerleşme başlamış bir platformdur. Airbnb platformunun tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri hali hazırda ucuz konaklama imkânı sunmasıdır. Airbnb de fiyatlar ev sahiplerinin belirlediği kriterlere göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak ev sahipleri konaklaması mümkün olan kişi sayısını ilan oluştururken belirtir ve misafirler bu duruma göre hareket ederek uygun ev ilanlarına ilgi gösterirler. Airbnb de fiyatlar belirli ve sabittir. Ev sahibinin sunmuş olduğu kriterler doğrultusunda fiyatlar artış gösterebilir fakat kişi sayısı fiyatı yükseltmez veya düşürmez. Kişi sayısına göre tercih yapılmalıdır. Uygulama üzerinde zaten kaç kişinin konaklayacağı belirtilebilir ve buna göre arama yapılabilir. Elbette 3 kişilik bir alana sahip olan oda ile beş kişilik alana sahip olan odalar arasında farklılıklar olabilir ancak bu fiyat farklılıklarını konum unsuru da ciddi bir şekilde etkilemektedir. Fiyatlarda ki değişikliklerde tek odanın kiralanması ile tüm evin kiralanması faktörleri etkilidir. Bunların yanında temizlik gibi hizmetlerin sunulması da fiyatları arttırmaktadır.

Airbnb ve Dodo

Airbnb üzerinden ev sahiplerinin daha yüksek ek gelir elde etmeleri için platform üzerinde iyi bir profile ihtiyaçları vardır. Hizmet kalitesi yüksek olan evler daha çok öne çıkmaktadır ve daha çok tercih edilmektedir. Daha fazla kullanıcı kitlesine hitap etmek için ve Airbnb üzerinde iyi bir ev sahibi olmak için profesyonel hizmet almak gerekmektedir. Airbnb de evler tercih edilirken en çok dikkate alınan unsurlar daha önce misafir olmuş kullanıcıları yorum ve değerlendirmeleridir. Birçok ev sahibi günlük yaşamından zaman bulmadığı için ev ilanlıyla ve misafirleriyle ilgilenememektedir ve bu da kötü puanlamaya sebebiyet vermektedir. Tam bu noktada Dodo devreye girerek ev sahiplerine profesyonel hizmet sunmaktadır. Ev sahiplerinin maksimum getiri elde etmesine olanak sağlayan Dodo, profesyonel temizlik hizmeti gibi birçok hizmet sunmaktadır. Dodo, 7/24 misafir desteği sunmaktadır ve misafirlerine değer vererek kaliteli bir hizmet anlayışını benimsemektedir. Güvenilir misafir seçimi ile konaklayacak olan misafirlerin saygın konuklar olacağından emin olmak için incelemeler yapar. Bu hizmetlerin yanında profesyonel çekim ve listeleme hizmetleriyle evlerin öne çıkarılmasını sağlamaktadır.