Airbnb’de Fiyatlar Nasıl Belirlenir?

Günümüzün modern toplumları yeni seyahat alternatifleri üretir ve bunun sonucunda da konaklama hizmetlerinde çeşitlenmeler ortaya çıkar. Küreselleşmenin ortaya çıkardığı bu sonuç yeni iletişim yöntemleri ile desteklenir.

Paylaşım ekonomileri temelinde ortaya çıkan yeni uygulamalardan biri de Airbnb sistemidir. Bu sistem sayesinde ev sahipleri evlerinin bir bölümünü ya da tamamını kiralayabilir. Kiralama işlemi yasal yollardan gerçekleştirilir ve kısa sürede tüketiciler için uygun çözümler sunulur.

Dijital platformlar bu işlemler sırasında araç olarak kullanılır. Seyahat edenler bir ev kiralamak istediklerinde Airbnb sistemine giriş yapar ve diledikleri evi kısa ya da uzun süreli olarak kiralayabilir. Turizm sektöründe ortaya çıkan bu yeni gelişmeler sonucunda ev sahipleri bulundukları ülkelerin yasaları çerçevesinde sorumluluklarını yerine getirir.

Vergilendirme ya da kiralama için gerekli olan yasal izinler hangi ülkede hizmet veriliyor ise oranın yasalarına göre düzenlenir. Airbnb güvenilir bir uygulamadır ve web adresi üzerinden kullanıcılara yasal yollardan birçok alternatif ev seçeneği sunar.

Airbnb Nedir? Ne İşe Yarar?

Airbnb paylaşım ekonomilerinin ortaya çıkardığı sonuçlardan biridir. Dünya genelinde fenomen haline gelen paylaşım ekonomilerinin tüketiciler için güven, konfor gibi birçok unsuru bir arada sunduğu görülür.

Bu tür uygulamalar sayesinde seyahat edenler ya da çeşitli nedenlerle ev kiralamak isteyenler için alternatif çözümler sunulur. Kiracılar kısa dönem olabileceği gibi uzun dönem için de ev kiralayacakları zaman Airbnb sistemine giriş yaparak uygun alternatifler arasından seçim yapar.

Paylaşım ekonomisi olarak adlandırılan durum iki taraflı dağıtım kanallarını tanımlamak için kullanılır. Hizmet paylaşımı da bu kapsamda yer alır. Paylaşım ekonomilerinde bir taraf arzı sağlar diğer taraf ise paylaşımı talep eder.

Bu ekonomilerde akışı sağlayacak platformlar gerekir. Dijital teknolojilerin yaygın olarak kullanılması bu sürecin önemli bir parçasıdır. Zira ürün ve hizmet pazarlaması için kullanılan sayısal platformlarda tüketicilerle firmalar bir araya gelir.

Web adresleri firmaların sanal mağazaları olarak işlev görürken alıcılarla satıcılar için ticari ortaklıklar kurulur. Airbnb sistemi de kiracılarla ev sahiplerini bir araya getiren yeni nesil uygulamalardan biridir. Bu sistem üzerinden hizmet pazarlaması yapılırken kiracılar kendilerine uygun özellikte ev kiralaması yapar.

Airbnb ve Paylaşım Ekonomileri

Paylaşım ekonomilerinin en önemli özelliği ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik açısından önemli hizmetler vermesidir. Atıl durumda olan mal ve hizmetler paylaşım ekonomileri aracılığı ile işlevsel hale gelir. Bu durum turizm sektörü açısından da ayrı bir önem taşır.

Paylaşım ekonomisi özellikle turizm istihdamı konusunda alternatif çözümler sunar. Airbnb sistemi de paylaşım ekonomisinin ortaya çıkardığı bir sonuçtur. Web adresi üzerinden kiracılar diledikleri özellikteki evi arayıp bulduklarında kiralayabilir.

Kiralama işlemi yapılırken ev sahiplerinin Airbnb sistemindeki profilinden bilgi alırlar. Bu sayfada yer alan bilgiler ev sahibinin kiracılardan beklentilerini açıklaması bakımından önemlidir. Ayrıca ev sahiplerinin hangi koşullarda evlerini kiraya verdiklerini ifade edebilmeleri açısından gereklidir.

Kiracılarla ev sahiplerini profesyonel platformda bir araya getiren Airbnb sistemi dünya genelinde tercih edilirken güvenilir uygulamalardan oluşur. Airbnb’de fiyatlar belirlenirken de birçok kritere göre hareket edilir.

Öncelikle evin odası ya da tamamı kiraya verildiğinde ücretlendirmede farklılık olur. Bunun yanı sıra kiralananın lokasyonu, merkezi noktalara yakınlığı, eşyalı olup olmadığı ve fiziksel durumu gibi pek çok kıstas değerlendirilir.

Kiralama işlemi sırasında kiralanan gayrimenkulün şartları da fiyatı belirleyen unsurlar arasında yer alır. Eşyaların durumu ev ya da odanın ne oranda konfor sunduğu ya da ek hizmetlerin verilip verilmemesi kiralama sürecini etkiler.

Airbnb ve Dodo

Airbnb ve Dodo ile ayrıcalıklı hizmetler alınır. Kısa dönem ev kiralama işlemleri için profesyonel bir hizmet alınacağı zaman Airbnb yaratıcı çözümler sunar. Bunun yanında Dodo aracılığı ile ilave hizmetler için profesyonel destek alınır.

Dodo birçok ek hizmetin verilmesi sırasında kurumsal anlamda hizmet üretir. Nitelikli bir çalışma için deneyim oldukça önemlidir. Tecrübeleri ile öne çıkan Dodo kiralama hizmetini kaliteli hale getirme konusunda uzmandır.

Evlerin kiralama işlemleri sırasında birçok ek hizmet ihtiyacı ortaya çıkabilir. Evin ilave güvenlik önlemlerine ihtiyacı olabileceği gibi tadilat ve tamirat konuları da göz ardı edilmemesi gereken ayrıntılardır.

Ev sahipleri kiraladıkları evler için ihtiyaç duyulabilecek tanıtım amaçlı görsel içeriklere de Dodo aracılığı ile sahip olabilir. Profesyonel anlamda yüksek çözünürlüklü ve görsel düzenlemesi yapılmış fotoğraflar bu çalışmanın ana unsurudur. Dodo bu tür hizmetler konusunda da profesyonellerle çalışır.

Dodo ile Ayrıcalıklı Hizmetler

Dodo hem ev sahipleri hem de kiracılar açısından sunduğu ayrıcalıklı hizmetlerle öne çıkar. Profesyonel bir çalışma disiplinine sahip olan firma alanında uzmanlık sahibidir. Airbnb sisteminde yer alan birçok kiralık ev seçeneği kullanıcılar için alternatif olarak sunulur.

Dodo birçok ihtiyaca uygun hizmet verir. Kısa dönem ev kiralaması yapılırken ek hizmetlerin varlığı kiracılarda konfor artışı yakalanmasına yol açar. Bu durum avantaj olarak değerlendirilir. Dodo’dan alınan ilave hizmetler nitelikli bir çalışma için zaruridir.

Airbnb Fiyat Belirleme

Airbnb’de fiyat belirleme yapılırken rezervasyonun ne şekilde yapıldığı önemlidir. Kiracılar gecelik fiyat üzerinden ücretlendirmeye tabi olurken bunun yanı sıra ek hizmetler için de bir ücret talep edilebilir.

Fiyatlandırmalar sırasında ülkeler baz alınarak hareket edilir. Ev sahiplerinin kendine özgü bir çalışma yöntemi olabilir ve bu durumda da belirli sayıdaki kişilerin dışında misafirlerden ek ücret talep edilebilir. Depozito ücreti de ev sahiplerinin talep edebilecekleri arasında yer alır.

Ülkelere göre değişebilen fiyatlandırmalarda KDV alınması da söz konusu olabilir. Çin dışındaki tüm ülkelerde temizlik ücreti ev sahiplerinin talep ettikleri arasında olabilir. Bu tür kriterler Airbnb sisteminin kendine özgü yanları arasındadır ve ülkeden ülkeye uygulamada değişiklik olması mümkündür.

Airbnb uzun yıllardır hizmet veren bir web adresidir. Bu adreste bir araya gelen kiracılarla ev sahipleri anlaşma sağladıklarında kiralama işlemini yaparlar. Ev sahipleri için yüksek kazanç elde etme şansı yaratan sistem kiracılar açısından da otel konforunda konaklama hizmeti almak için tercih edilir. Sistem yasal çerçevede işler ve her kiralayan kendi ülkesindeki yasalar kapsamında mali yükümlülükleri yerine getirir. Bunun yanı sıra kiralama izinleri gerekli ise ev sahipleri bu izinleri almakla yükümlü olur. Bu nedenle sistem güvenilirdir

Dodo’nun Avantajları

Dodo’nun sunduğu avantajlar çok çeşitlidir. Tarafları ayrıcalıklı bir hizmet ortamında birleştiren Dodo profesyonel bakış açısı ile tüketiciler için gerekli olan ek hizmetleri sunar. Bu ek hizmetlerin düşünülmesi ise kiralama işlemleri sırasında konfor artışı yakalanmasına yol açar. Bu nedenle de güvenle tercih edilir.

Kiraya verilecek mülklerdeki performans analizlerini Dodo yapar. Fiyatlandırma uzmanları tarafından oluşturulan veri analizlerinin ev sahiplerine sunulması Dodo’nun hizmetlerinden biridir. Misafir destek hizmetleri ile kiralama işlemi nitelikli hale gelir. Dodo bu çalışmalarda uzmanlık sahibidir. Dodo çalıştığı firmalar aracılığı ile evlerde ortaya çıkan tamir, tadilat ya da temizlik hizmeti gereksinimi karşısında kiracılara ek destek hizmeti sunar. Kısa süreli kiralamalarda ortaya çıkan mülk yönetimi hizmeti için yapılacak profesyonel çalışmalarda Dodo’dan destek alınır. Kiralanacak evlerin profesyonel fotoğraf çekimleri için Dodo destek hizmeti verir. Nitelikli bir kiralama hizmeti alınacağı zaman Airbnb sistemi kiracılar için çeşitli alternatifleri bir arada sunar. Bunun yanı sıra kiralama hizmetine ilave olarak ortaya çıkabilecek ihtiyaçlarda Dodo’dan destek alınması kiracılar açısından hizmet kalitesinde beklenilen artışın yakalanması için gereklidir.