Airbnb de Ödeme Nasıl Alınır

Airbnb, ülkemizde ve dünyada sık sık kullanılan, aynı zamanda insanlara ucuz ve ekonomik konaklama fırsatı sunan oldukça popüler bir platformdur. Teknolojinin insan hayatına sunmuş olduğu kolaylıklar sayesinde insanlar istedikleri birçok ürün ve hizmete efor harcamadan ulaşabilmektedir. Bu konfor ve rahatlık elbette teknoloji tabanlı uygulamaların piyasaya sürülmesiyle başlamıştır. Bu uygulamaların temel amaçları kaliteli hizmet ve hızlı erişim politikaları oluşturarak daha fazla kullanıcı kitlelerine hitap etmektir. Airbnb, çok ciddi kullanıcı kitlesine sahip bir platformdur. 2008 yılında ABD’de faaliyet göstermeye başlamış ve günümüzde 196 ülkede faaliyetlerine devam etmektedir. Dünyanın neredeyse her yerinde hizmet veren ve günlük ortalama iki ila üç milyon kullanıcının ziyaret ettiği Airbnb, gelenekselleşmiş konaklama hizmetlerinden çok farklı ve daha ekonomik konaklama hizmetleri sunmaktadır. Airbnb de ödemeler kredi veya banka kartları ile gerçekleştirilir. Airbnb ödeme alırken bir de hizmet bedeli ödemesini tahsil eder. Bu hizmet bedeli rezervasyonun %14’ünü kapsamaktadır. Yanı alınan hizmet bedeli ödenecek tutara göre değişiklik göstermektedir. Airbnb alınan bu hizmet bedellerini kullanıcılarına daha kaliteli ve hızlı hizmet verebilmek için aldıklarını belirtmektedir.

Airbnb Nedir Airbnb en genel geçer tanım ile, ev sahiplerinin evlerinin tamamını veya yaşadıkları evlerin boş odalarının kısa dönemli kiraladıkları aynı zamanda konaklama ihtiyacı duyan kullanıcılar ile ev sahiplerini buluşturan bir platformdur. Özellikle seyahat severlerin ve gezginlerin tercih ettikleri bu platform diğer konaklama hizmetlerine oranla daha ekonomik olduğu için tercih edilmektedir. Hem web sitesi hem de uygulaması bulunması sebebiyle kolay ve basit bir arayüze sahiptir. Verilecek hizmetlerin hızlı bir şekilde platform sayesinde hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi açısından oldukça ön plana çıkmaktadır. Her kültür, her din ve her coğrafyada ki insanların evlerine konuk olmak gezginler açısından çok önemlidir. Bu çokkültürcülük unsurunu da bünyesinde barındıran Airbnb son zamanlarda en çok tercih edilen ve ziyaretçi sayısında her geçen gün artış yaşanan bir platformdur.

Airbnb de Fiyatlar Airbnb fiyat politikaları gereği ön plana çıkmış bir platformdur. Bünyesinde ucuz ve ekonomik fiyatlı konaklama hizmetleri sunarken, pahalı ve cep yakan konaklama hizmetleri de bulunmaktadır. Genellikle konaklama fiyatları lokasyon ve konuma göre değişmektedir. Aynı zamanda bir evin tamamının mı yoksa tek odanın mı kiralanacağına göre değişiklik gösterir. Özellikle yaz dönemlerinde turizm bölgelerinde ki kiralık ev fiyatları yükselmektedir. Airbnb platformu içerisinde bulunan binlerce kiralık ev ilanı sayesinde kullanıcı elbette kendisine ve bütçesine en uygun evi bulabilmektedir. Kullanıcı çeşitli filtreleme seçenekleri ile minimum ve maksimum fiyat seçenekleri belirterek seçimler yapabilmektedir. Bu sayede kullanıcı daha fazla vakit kaybetmeden kendisine en uygun ev ilanlarını bulabilmektedir. Sonuç itibari ile genellikle ucuz ve ekonomik fiyatlı kiralık ev ilanları bulunan Airbnb de istisnai durumlar doğrultusunda kiralık ev fiyatları yükselebilmektedir. Örneğin lüks daireler daha yüksek fiyatlar karşılığında kiralanır veya havuzlu bir müstakil evin fiyatı daha da yüksek olabilmektedir. Bunların dışında oda kiralanması veya konum olarak kötü bir lokasyona sahip evlerin kiralık bedelleri daha düşük olabilmektedir. Elbette kiraları ev sahipleri belirlediği için fiyatlar konusunda net bir şey söylemek mümkün değildir.

Airbnb Güvenilir mi Airbnb on yılı aşkın bir süredir müşterilerine güven ve memnuniyet aşılamaktadır. Airbnb platformunu ilk defa kullanacak olan kullanıcıların en çok merak ettikleri soru Airbnb Güvenilir mi? Olmaktadır. Tanımadıkları insanların evlerinde konaklayacak olan müşterilerin bu soruyu sormaları gayet normaldir. Keza bu sorun ev sahipleri içinde geçerlidir. Evini paylaşacak olan ev sahibi elbette misafirinin güvenilir olmasını ister. Airbnb üzerinde kayıt olabilmek ve herhangi bir işlem gerçekleştirebilmek için kimlik doğrulaması yapılması gerekmektedir. Kimlik doğrulması yapmayan kullanıcılar ne misafir olarak ne de ev sahibi olarak platform içerisinde herhangi bir işlem gerçekleştiremezler.

Airbnb Nasıl Kullanılır Airbnb platformunun kullanım amacına göre, kullanım şekli ve şartları değişiklik göstermektedir. Ev sahibi olmak ve konaklama ihtiyacını gidermek için iki profil biçimiyle kullanılan Airbnb platformu kullanıcı dostu olarak kolay ve basit bir arayüz oluşturmuştur. Bu basit arayüz sayesinde kullanıcılar hızlı bir şekilde uygulama mantığını çözebilmektedirler. Her iki kullanıcı profili içinde ilk etapta uygulamaya kayıt olmaları gerekmektedir ve bu kayıt işlemi tamamlandıktan sonra ev sahibi olmak isteyen kullanıcılar uygulama içerisinde bulunan ev sahibi olur kısmını seçmelidirler. Açılacak sayfalarda ki bilgilerin eksiksiz e doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Tüm bu bilgiler sisteme girildikten sonra belirli kriterler seçilir ardından evin fotoğrafları sisteme yüklenir. Artık ev sahiplerinin kiralık ev ilanları oluşturulmuş olur ve evlerini hızlı bir şekilde kiralayabilirler. Konaklama ihtiyacını gidermek için Airbnb platformunu kullanan kullanıcılar ise kayıt olduktan sonra istedikleri ve kendilerine uygun evleri seçip rezervasyon işlemleri yapabilirler. Unutulmamalıdır ki kimlik doğrulaması yapılması zorunludur.

Airbnb Dikkat Edilmesi Gerekenler Airbnb platformu kullanıcılarının dikkat etmeleri gereken birçok unsur bulunmaktadır. Ev sahiplerinin ayrıca dikkat etmeleri gereken unsurların başında misafir memnuniyetini sağlamak gelmektedir. Güler yüz, temiz bir ev misafir memnuniyetini sağlayacaktır ve bunlar için profesyonel hizmetler alınabilir. Bu sayede uygulama üzerinde değerlendirme ve yorumların yükselmesi sağlanır ve daha çok tercih edilen bir ev haline dönüşür. Konaklama ihtiyacını gideren kullanıcıların yani misafirlerin de en çok dikkat etmeleri gereken faktör tercih ettikleri evlerin yorum ve değerlendirmelerinin yüksek olmasıdır. Bu sayede daha kaliteli bir hizmet alabilirler.

Airbnb ve Dodo Dodo, mülkünü kiralamak isteyen ev sahiplerine profesyonel hizmetler sunan ve yıllardır sektör içerisinde hızla ivme kazanan bir şirket konumundadır. Profesyonel temizlik, fotoğraf ve listeleme, güvenli misafir ve maksimum doluluğun sağlanması hizmetlerini bünyesinde barındıran Dodo ev sahiplerine hiçbir şeye karışmadan daha yüksek ek gelir elde etmemin avantajlarını yakalıyor. Dodo profesyonel hizmetleri doğrultusunda, bünyesinde bulunan evlerin öne çıkmasını ve daha çok tercih edilmesini sağlayarak aynı zamanda Airbnb platformu üzerinde yüksek puan potansiyeline ulaşmasını sağlar. Ev sahiplerine evlerinin kiralanma süreçlerini kusursuz yaşatırken misafirlere de eşsiz bir konaklama imkânı sağlamaktadır. Sorunsuz ve keyifli bir deneyim yaşamak isteyen her ev sahibinin ilk tercihi Dodo olmaktadır.