Airbnb Ev Sahipliği Yapanlar Nelere Dikkat Etmeli?

Airbnb, günümüzde sıklıkla tercih edilen bir konaklama seçeneğidir. Dünya genelinde seyahat eden insanların kullandığı bu uygulamalar otel konforunda müşterilere hizmet sunulmasını sağlar. Otel konforunun yanı sıra müşteriler güvenli ve rahat bir ortamda diledikleri sürelerle misafirlik etme şansı elde eder. Airbnb Ev Sahipliği Yapanlar Nelere Dikkat Etmeli merak edilenlerden biridir.

Dünyanın değişen koşulları insanların yeni yöntemlere ihtiyaç duymasına neden olmaktadır. Özellikle dijitalleşme ile birlikte hizmet sektöründe birbirinden farklı çalışmalar tüketicilere sunulmaktadır. Bunlardan biri de Airbnb yöntemidir. Airbnb ile ev kiralamak isteyenler için ev sahiplerinin bazı kurallara riayet ettiği görülür.

Airbnb Ev Sahibi Sorumlulukları

Airbnb ile konaklama yapacak olanların bazı kaidelere uyması gerekir. Tüketicilerin yanı sıra ev sahiplerinin de çeşitli yükümlülükleri bulunmaktadır. Airbnb Ev Sahibi Sorumlulukları birden fazladır ve organize bir şekilde bu yükümlülüklerin tamamlanmış olması müşterilerin rahat ve konforlu bir konaklama yapmasını sağlar.

Ev sahipleri üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğinde sistem profesyonel olarak işler ve karşılıklı olarak bir memnuniyet tesis edilebilir. Mutlu müşteriler ve memnun ev sahipleri için bir dizi uygulamayı gerçekleştirmek gerekmektedir.

Son dönemlerde dünyayı ilgilendiren salgın hastalık kapsamında Airbnb ile konaklama yapmayı tercih edenler için ev sahipleri yerel kurallar çerçevesinde evlerini teslim etmekle yükümlü olur. Ev sahipleri teslim edecekleri evlerin temizliğinden de sorumlu olmaktadır. Bu çalışmalar kapsamında yapmaları gerekenler ise Airbnb tarafından kendilerine açık ve anlaşılır bir şekilde web adreslerinden sunulur.

Ev sahiplerinin yükümlülükleri arasında güvenlik de yer almaktadır. Kiraya verilen evlerin güvenliğinin sağlanması gerekmektedir.

  1. Bunun yanı sıra evcil hayvanlara müsaade edilip edilmediği ev sahipleri tarafından kiraya verme süreçlerinde paylaşılmalıdır.

  2. Ev sahiplerinin konaklama sırasında misafir kabul edip etmediklerini de belirlemesi gerekmektedir. Bunun için de belirli kurallarını yazılı olarak paylaşmaları uygun olur.

  3. Evlerde güvenlik tedbirleri kapsamında yangın detektörü ve karbon monoksit detektörü gibi araçların olmasına dikkat edilmelidir.

  4. Bunun yanı sıra kiraya verilen evlerin dahil oldukları bina yönetmeliklerine uygun olması ve bu kapsamda da güvenlik tedbirlerinin alınmış olması gerekmektedir.

  5. Yangın çıkışı ile ilgili olarak misafirlerin haberdar edilebilmesi amacı ile evin içine asılması gereken işaretler unutulmamalıdır. Acil çıkış tabelaları bu açıdan yönlendirici olur.

  6. Ev sahipleri evlerinde kamera gibi izleme cihazları olması durumunda bunu bildirmekle yükümlüdür.

  7. Bunun yanında evin etrafında olan görüntüleme cihazlarından da yetkililerin haberdar edilmesi gerekir. Airbnb çalışma prensipleri arasında bu konuların yer aldığı görülmektedir.

  8. Ev sahipleri bulundukları bölgede geçerli olan yasal koşullardan da haberdar olmakla yükümlüdür. Bu konularda bilgi sahibi olmak onların sorumluluğunda bulunmaktadır.

  9. Evin içerisinde yer alan ve tehlike oluşturabilecek alanların da ev sahipleri tarafından belirlenmiş olması gerekir. Bu alanlara yönelik önlemlerin alınma sorumluluğu da ev sahiplerini ilgilendirmektedir.

  10. Merdiven boşluklarında tırabzanların olması gerekliliğini ev sahipleri dikkate almalıdır.

  11. Elektrik kablolarının açıkta olması durumunda bir tesisatçı aracılığı ile bu kabloların da güvenli hale getirilmesi gerekmektedir.

  12. Konukların tehlikeli durumlarla karşılaşmasına yol açabilecek eşyaların da ortada olmaması ev sahiplerinin yükümlülüklerinden biridir.

  13. Özellikle çocuklu misafirler için bazı güvenlik tedbirlerinin alınması da gerekmektedir.

  14. Bunun yanında çocuklu misafirler oluşabilecek tehlikeler karşısında bilgilendirilmeleri gerekmektedir.

  15. Ev sahipleri evlerini kiralayacakları zaman ısıtma ve soğutma sistemlerinin çalışır durumda olmasına dikkat etmelidir. Konukların bu sistemlerle ilgili olarak çalıştırabilmeleri için aparatlara kolay ulaşması ve bunların görünür bir yerde olmasına özen gösterilmelidir. Misafirler bu cihazları nasıl kullanacakları yönünde de bilgilendirilmelidir.

  16. Ayrıca ev sahipleri evin içinde teknolojik cihazlarla ilgili olarak cihazların görünen noktalarına kullanım yönergesi astıklarında konuklar bilgiye ihtiyaç duyduğunda bu belgeler onlar için yönlendirici olacaktır.

  17. Aynı şekilde tehlike arz edecek durumlar hakkında da yazılı bir bilgilendirme kılavuzu evin görünen bir yerine asılabilir.

  18. Binalarda ortak alanların kullanımı ile ilgili olarak da ev sahiplerinin misafirlerini bilgilendirmesi gerekmektedir.

  19. Komşuların rahatsız olmaması için konukların nelere dikkat etmesi gerektiği hakkında da bilgilendirme yapılması uygun olur.

  20. Ev sahipleri evde sigara içilmesine izin vermediklerinde bunu da çeşitli görsel yönergelerle evin içine asabilir.

  21. Binada uygulanan otopark kuralları varsa konukların bu konuda da bilgilendirilmesi gerekmektedir.

  22. Konukların evde parti vermek istemeleri durumları karşısında da ev sahiplerinin buna izin verip vermeyeceğini belirtmesi gerekmektedir.

  23. Evcil hayvanı olan misafirler için çevrede yer alan park ve benzeri yerlerin belirtilmesi konukların rahat etmesi için önerilir.

  24. Ev sahipleri olumsuzluklarla karşılaşabilme ihtimalleri karşısında tedbirli hareket etmeyi ihmal etmemeli ve bu sebeple de misafirlerinin de rahat edebilmesi için genel kurallar hakkında açık ve anlaşılır şekilde yönergelerle evini teslim etmelidir.

  25. Ev sahiplerinin evlerini kiraya verirken uyulmasını istedikleri kuralları Airbnb profilinde de bildirmesi işlerini kolaylaştırır.

Airbnb Yasal mı?

Airbnb web adresi üzerinden konaklama yapmak isteyenler burada yer alan müşteri profilleri aracılığı ile kiralayacakları ev hakkında bilgi alabilir. Airbnb ev sahiplerinin davranışlarına yönelik olarak kontrol gerçekleştirmemektedir. Bunun yanı sıra ev sahipleri müşterilerine neleri talep ettiklerini web adresi aracılığı ile ya da görüşme sırasında iletebilmektedir. Airbnb sorumluluklarını yerine getirmeyen ev sahiplerine yönelik olarak da sistemin dışına alma gibi tedbirleri uygulayabilmektedir. Airbnb Yasal mı? Merak edilenlerden biridir.

Ev sahiplerinin evlerini kiraya vermek istemesi durumunda ruhsatlandırma gibi mevzuatlar konusunda bölgesinde bulunan yasalara uygunluğunu araştırması gerekmektedir. Ayrıca hangi ülkede bulunuyorsa bu ülkenin vergi kanunları uyarınca yükümlülüklerinin neler olduğunu bilmesi ev sahibinin sorumlulukları arasında yer almaktadır.

Airbnb Türkiye’de yasal olarak faaliyet yürütmektedir. Ev sahipleri vergi yükümlülüklerini yerine getirdiklerinde sistem üzerinden evlerini kiraya verebilmektedir. Airbnb sistemi ile evini kiraya vermek isteyen ev sahipleri hangi ülkede bu çalışmayı yapıyorsa o ülke kanunları uyarınca hareket etmesi gerekir.

Airbnb ile evini kiraya vermek isteyen ev sahipleri gerekli kiralama izinlerine sahip olmalıdır. Kiraya verilecek konutun dahil olduğu apartman yönetmelikleri, bina kuralları bu noktada önemlidir. Apartman yönetmeliği tarafından kısıtlama getirilip getirilmediği de binalara göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle ev sahiplerinin gerekli izinleri alması ve araştırmasını tamamlaması karşılaşabileceği engelleri önlemek açısından gereklidir.

Ev sahipleri bir sözleşme imzaladığında bu kendisi için bir kısıtlama getirebilir. Ev sahibinin herhangi bir kısıtlayıcı sözleşmesinin olup olmadığını da bilmesi gerekir. Ayrıca vergi yükümlükleri hakkında da yasaları öğrenmesi kendi menfaatine olur.

Airbnb bir web adresidir ve bu platformda kiracılar ile ev sahipleri bir araya gelir. Airbnb yasal bir web adresidir. Bu portal üzerinden alınacak hizmetlerle ilgili çeşitli bilgilendirmeler müşterilere yapılır. Ev sahipleri profil oluşturduklarında kendileri ve kiraya verdikleri evler hakkında fikir sahibi olmak kolaylaşmaktadır.

Hızlı ve güvenli yöntemler üzerinden ev sahipleri evlerini kısa süreliğine kiraya verirken yüksek gelir elde etme şansı yakalar. Bunun yanı sıra konuklar için de otel konforunda ve güvenli bir konaklama seçeneği sunulmuş olur.

Airbnb sistemi günümüzde birçok kullanıcının tercih ettiği bir uygulamadır. Bu nedenle de dünya genelinde yaygın olarak kullanılır. Değişen teknolojik alışkanlıklar bu tür çalışmalardan istenilen verimin alınmasını kolaylaştırmakta ve profesyonel anlamda hizmetler web adresi üzerinden alınabilmektedir.