Airbnb ile Ev Kiralayarak Gelir Elde Etmek

Değişen dünya ile birlikte her sektörde olduğu gibi, turizm ve konaklama sektöründe de ciddi değişiklikler ve gelişmeler yaşanmaktadır. Bu sektörler genel olarak hizmet sektörü olarak adlandırılmaktadır. Her geçen gün hizmet sektöründe kullanıcı kitlesine hitap eden ve kullanıcı kitlesine rahatlık sunan gelişim ve değişimlerin yaşandığı bilinmektedir. Gelenekselleşmiş turizm işletmeciliğinde de artık teknoloji yerini almış, kullanıcıların tatil planları oluştururken seçilen Hotellerin rezervasyonlarının aylar öncesinden yapılabilmesine olanak sağlamıştır. Elbette teknoloji ve küreselleşme faktörleri hayatlarımızı önemli ölçüde değişime uğratmıştır. Bu değişimler ile birlikte yenilikler ortaya çıkmıştır. Her yenilik bir devrim niteliğindedir ve Airbnb sistemi konaklama sektöründe devrim gerçekleştirmiş bir sistemdir. 2008 yılında kurulan ve geçmişten günümüze inanılmaz bir gelişim ivmesi kazanan Airbnb, seyahat severlerin konaklama ihtiyaçlarını hem hızlı ve kolay hem de daha ekonomik olacak şekilde gidermesini sağlayan bir aracılık sistemi oluşturmuştur. Günümüzde 195 ülke de aktif bir şekilde hizmet veren Airbnb günlük 3 milyona yakın bir kullanıcı kitlesi tarafından ziyaret edilmektedir.

Airbnb Nedir?

Airbnb en genel tabir ile, ev sahiplerinin evlerinin bir bölümünü veya tamamının kiralamasını ve seyahat severlerin konaklama ihtiyaçlarını daha ekonomik ve kolay bir şekilde gidermelerini sağlayan ev sahibi ile kiracıları bir araya getiren bir platformdur. Bu platform üzerinden seyahat severler istedikleri tarihe göre gidecekleri konum için uygulama üzerinden tercihlerde bulunarak kendilerine uygun ev bulabilmektedirler. Airbnb günümüzde halihazırda inanılmaz bir kullanıcı kitlesine sahip olması sebebi ile binlerce ev bulunabilmektedir. Kullanıcı bu evler içerisinden bütçesine ve konumuna göre istediği evi seçmekte özgürdür.

Airbnb Nasıl Kullanılır?

Airbnb günümüz dünyasının en popüler platformlarından biridir. Özellikle seyahat sever kullanıcıların daha çok ilgi duydukları ve sürekli etkileşim kurdukları bu platform, konaklama sektörüne yeni bakış açıları kazandırarak, daha ekonomik konaklama imkânlarını müşterilerine sunmaktadır. Airbnb hem web sitesi olması hem de uygulaması olması sebebi ile hem mobil üzerinden hem de web sitesi üzerinden kullanılabilir. Aribnb kullanıcıları ev sahibi ve kiracılar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bu iki kullanıcı tipinde kullanım ve kayıt kısımları da belirli noktalarda değişiklik göstermektedir. Airbnb de kiracı olmak isteyen kullanıcıların tek yapmaları gereken siteye kayıt olmaktır. Kayıt olan ve konaklama hizmetinden faydalanmak isteyen kullanıcıların arama kısmından tarih, konum, minimum ve maksimum fiyat seçeneklerini filtreledikten sonra uygun buldukları ve beğendikleri evi seçerek rezervasyon oluşturmaları yeterlidir. İsterlerse uygulama üzerinden ev sahibiyle iletişime geçebilir ve merak ettikleri soruları sorabilirler. Unutulmamalıdır ki ev sahipleri rezervasyon isteklerini kabul etmemekte veya iptal etmekte özgürdürler, bu yüzden rezervasyon yapılmadan önce ev sahipleriyle iletişime geçmek gerekmektedir. Airbnb kiracılar için daha kolay ve zahmetsiz bir kayıt işlem süreci yaşatırken, ev sahipleri için bu süreç daha farklı ilerlemekte ve biraz daha zahmetli olabilmektedir. Airbnb üzerinden evlerinin bir kısmını veya tamamını kiraya vermek isteyen ev sahiplerinin de ilk olarak uygulamaya kayıt olmaları gerekmektedir. Kayıt olan ev sahiplerinin “Ev Sahipliği Yapın” kısmını seçerek, karşısına gelecek olan kısımları eksiksiz doldurmaları gerekmektedir. Ardından evin kiraya verilecek alanlarının fotoğrafları çekilerek sisteme yüklenmelidir. Tüm bu süreç tamamlandıktan Airbnb tarafından gerçekleştirilen kısa bir incelemenin ardından ev sahipleri artık Airbnb uygulamasında ev sahibi unvanını elde etmiş olacaktır.

Airbnb ile Ev Kiralayarak Gelir Elde Etmek

Son dönemlerde dünya düzeninde önemli değişiklikler meydana gelmiş neredeyse her sektör teknoloji tabanlı gelişimler sergilemiş ve insan hayatını kolaylaştıran sistemler geliştirilmiştir. Elbette bu değişim ve gelişimler Dünya da ciddi sorunların yaşanmasının önüne geçememiştir. Özellikle Covid-19 virüsünün ardından yaşanan ekonomik sorunlar ve dünya çapında yükselen enflasyon ile birlikte artık insanlar ek gelir elde etmenin yolunu aramaya başlamışlardır. Ek gelir elde edebilmek hayal gibi görünse de Airbnb ev sahiplerine ek gelir elde etmenin imkânları sunmuştur. Airbnb platformunun kuruluş amacı aslında ev sahiplerinin ek gelir elde edebilmelerini sağlamaktı. Bu oldukça popüler ve günlük üç milyon kullanıcı erişimine sahip platformun kurucusu olan iki arkadaş evlerinin kullanmadıkları odalarını kiraya verip ek gelir elde edebileceklerinin mümkün olduğunu düşünerek bu platformu oluşturmuşlardır. Airbnb üzerinden ev sahipliği yapmak oldukça basit ve kolaydır yapılması gereken sadece uygulamaya kayıt olup “Ev Sahipliği Yapın” kısmının seçilerek kiraya verilecek evin ilanının tamamlanmasıdır. Artık ev sahipliği yapmaya hazır olan kullanıcılar Airbnb üzerinde yüksek kazançlar sağlayabilirler. Airbnb üzerinden evlerini kiraya veren ev sahiplerinin çok yüksek kazançlar sağladıkları bilinmektedir ve sadece evlerini kiraya vererek bu yüksek kazançları sağlamayı başarabilmektedirler. Çoğu ev sahibi ise uygulamanın kötü kullanımı ve etkili ilan oluşturamadıkları için kazanç sağlamakta zorluk çekmektedirler. Yüksek fiyatlarda ek gelir elde etmek isteyen ev sahiplerinin dikkat etmeleri gereken birçok unsur bulunmaktadır, bu unsurlara dikkat etmeyen ev sahiplerinin ek gelir elde edebilmeleri oldukça zordur.

Airbnb Ev Sahibinin Dikkat Etmesi Gerekenler ve Dodo

Airbnb ev sahiplerine yüksek kazanç fırsatı sunmaktadır. Kullanmadıkları odaları veya evlerinin tamamını Airbnb üzerinden kiraya veren ev sahipleri, Airbnb sisteminin doğru kullanımı ve kaliteli hizmetler sunulmasıyla birlikte çok ciddi rakamları bulan ücretler kazanabilirler. Ciddi bir ek gelir elde etmek isteyen ev sahiplerinin dikkat etmeleri gereken unsurlar bulunmaktadır. Uygulama üzerinden değerlendirme ve puanlaması kötü olan evler genellikle tercih edilmez. Güler yüzlü hizmet anlayışıyla yaklaşılması ve ev sahibinin konaklayacak olan misafirlere birçok hizmeti bünyesinde bulundurması uygulama üzerinden puan ve değerlendirmeleri yükseltebilir. Evin fotoğrafları kesinlikle çok önemlidir ve konaklayacak olan misafirin ev sahibi hakkında yorumları okuduktan sonra ilk dikkat edeceği unsur evin fotoğraflardır. Bunun için profesyonel bir çekim hizmeti alınabilir. Temizlik ve hijyen kesinlikle çok önemlidir. Birçok Airbnb kullanıcısı evlerde ilk önce hijyen ve temizlik aramaktadır. Bir diğer ve çok önemli olan konu ise güvenlik konusudur. Airbnb üzerinden konaklama ihtiyacını gideren birçok kişiyi en çok şüpheye düşüren unsur elbette güvenlik unsurudur. Güvenlik konusunda sorun yaşamış bir misafiriniz elbette puanlamasını ve değerlendirmesini olumsuz yapacaktır. Bahsettiğimiz tüm unsurları sizin yerinize uygulayacak profesyonel bir ekip olan Dodo, yıllardır ev sahiplerinin evlerinin daha çok tercih edilmesini ve daha çok ek gelir elde etmesini sağlayan oldukça deneyimli ve alanında uzman bir şirkettir.
Temizlik ve hijyen unsuru çok önemli olmaktadır ve evinizde konaklayacak olan misafirlerin kiraladıkları evin temiz oluşuna çok önem verdikleri bilinmektedir. Dodo profesyonel temizlik hizmetleriyle evinizde konaklayacak misafirlerinize eşsiz bir hijyen ortamı sunmaktadır. Evinizin fotoğrafları için profesyonel bir çekim hizmeti sunan Dodo, evinizde görmediğiniz ve inanılmaz güzel olan aynı zamanda içine çeken fotoğraf kareleri yakalayarak kullanıcılar sunar ve evinizin seçilme potansiyelini yükseltir. Evin kiralanmasından, kiracının çıkışına ve temizliğe kadar her aşamayı üstlenen Dodo kaliteli hizmet anlayışıyla evinizin puanlamasını yükseltmeye ve bu kusursuz deneyimi yaşamış olan misafirlerinizin güzel değerlendirmeler yaparak evinizin daha çok tercih edilmesini sağlamaktadır. Yüksek puan ve güzel değerlendirmeleri bulunan evler daha popüler ve daha çok tercih edilen evlerdir. Dodo ile yüksek puanlara ulaşarak daha çok ek gelirler elde edebilmeniz mümkündür. Dodo aynı zamanda bünyesinde çeşitli güvenlik unsurlarını ve 7/24 müşteri hizmeti desteği saplamaktadır. Bunların yanında evinizin çevresinde bulunan ev kiralarına göre fiyat optimizasyonu yaparak evinizin maksimum doluluk oranını sağlamaktadır. Daha birçok hizmeti bünyesinde barındıran Dodo ile hizmet kalitesinin kusursuz işleyişinden ve avantajlarından faydalanabilirsiniz.