Airbnb nedir? Nasıl ev sahibi olunur?

Uzun süredir her dalda ve her türlü hizmet sisteminde oyunun kurallarını değiştirmeye devam eden teknoloji dünyanın geleneksel dinamikleriyle oynamaya devam ediyor. Tüketici kitlesinin değişen dünya da birçok sisteme ulaşmasının kolaylaştığı günümüzde, dünyanın dört bir yanından insanların farklı coğrafyalara akması, dünyayı sınırsız bir etkileşim alanı içerisine sokmaktadır. Bu etkileşimin sonucu olarak turizm sektörü canlılığını korumaya devam etmiş, farklı konaklama tercihleri insanlara sunulmaya başlanmıştır. Hızlı bir gezinti akışının sağlandığı günümüz dünyasında, coğrafi sınırlılıklar ortadan kalkmaya başlamış ve yeni sosyolojik alanlar ortaya çıkmaya başlanmıştır. Turizm, gelişmiş teknoloji çatısı altında birçok platformun oluşturulmasında öncülük etmekte. Bu bağlamda turizm ciddi bir gelişim ve ivme kazanmaktadır. Elbette bu ivmenin sonucunda konaklama hizmetleri artış göstermiş, tüketici ile güven bağı kurularak yeni sistemler ortaya çıkartılmıştır. Seyahat severlerin mutlaka konaklamak için bir arayış içinde oldukları bilinmektedir. Geleneksel otel sisteminin dışına çıkarak yeni bir sistem oluşturan airbnb konaklama hizmetine yeni bakış açıları kazandırmıştır. Küreselleşen dünyada ki çoğu değişim teknolojik tabanlı olmaktadır. Airbnb bu teknolojik tabanlı değişimi en iyi şekilde tüketici ile buluşturmayı hedefleyen, konaklama ihtiyacı duyan her bir tüketiciye güven kolaylık ve üst seviye hizmet politikası uygulamaktadır. Gelinen noktada tüketicinin en çok beklenti içerisine girmiş olduğu kolaylık ve güven hizmetini en iyi şekilde sağlayan airbnb, özellikle son dönemlerde ciddi bir yükseliş grafiği çizmektedir. Öyle ki şu an dünya çapında olan bu uygulama sistemi, birçok ülkede kullanılmakta ve tüketiciler tarafından tercih edilmekte.

Airbnb nedir? Küreselleşen dünyada coğrafi sınırların kalkması ve tüketicinin konaklama ihtiyaçlarının artmasıyla birlikte airbnb devreye girmiştir. Özellikle son yıllarda artan otel ve konaklama ücretlerine karşı airbnb üzerinden tüketici bütçesine göre konaklama fırsatları bulabilir. Airbnb üzerinden her bütçeye uygun konaklama seçeneğinin bulunması ve otel fiyatlarına göre daha ekonomik oluşu bu konuda ön plana çıkmaktadır. En genel anlamda airbnb, ev sahiplerinin evlerinin tamamını veya bir kısmını kiralamalarını sağlayan, ev sahipleri ile tüketici yani konaklamak isteyen birey arasında bir köprü hizmeti oluşturarak bir araya getirmektedir. Kısa dönemli ev kiralamanın en kolay ve güvenilir yolu olan airbnb, tüketiciyi direkt olarak ev sahibi ile bir araya getirir. Yüzlerce ülkeden binlerce evin bulunabileceği bu sistem çok geniş bir kullanıcı kitlesine sahip oluşuyla kolayca istediğiniz şekilde ev bulabilmenize yardımcı olur. Bu sistem sayesinde seyahat severlerin konaklama işlemlerini kolay bir şekilde halletmeleri sistemin aktif bir şekilde kullanılmasını sağlamakta.

Airbnb nasıl çalışır? Airbnb dünya genelinde yaygın olarak kullanılmakta olan geniş kitlelere hitap eden bir sistem. henüz airbnb sistemi hakkında bilgi sahibi olmayan insanların ilk olarak sordukları sorulardan biri “Airbnb nasıl çalışır?” olmaktadır. Kullanımı açısından çok fazla kolay ve basit olan bu sistemde, ilk etapta ev sahibi evinin kiralamak istediği bölümlerin fotoğrafını çekerek ilan oluşturur. Kiracı belirlediği tarihlerdeki uygun evleri arar ve tercih ettiği eve rezervasyon isteği gönderir. Ev sahibi rezervasyon isteğini onayladıktan hemen sonra işlemler başlamış olur. Airbnb gayet kolay ve hızlı hizmetlerin satın alınacağı bir sistem. Basit bir şekilde işlemler tamamlanabilir, sadece konaklama değil aynı zamanda temizlik vb. hizmetler gibi ilave hizmetlerde alınabilir. Tüketici istediği şekilde tarih ve fiyat aralıklarını belirleyebilmektedir. Filtreleme konusunda oldukça başarılı olan airbnb sistemi seyahat severlerin ve ev sahiplerinin buluşma noktaları olmaya devam ediyor.

Airbnb nasıl ev sahibi olunur Airbnb sayesinde ev sahibi olduğunuz evleri veya mevcut durumda ikametgah ettiğiniz evin bir kısmını, bir bölümünü kısa dönemler için kiralayabilir, kendinize ek gelir oluşturabilirsiniz. Son dönemlerde ev sahiplerinin sıkça kullanmaya başladıkları airbnb sistemi sayesinde hem ev sahipleri ek gelir elde ederek mutlu olurken hem de konaklama ihtiyacı duyan tüketiciler konaklama masraflarını en aza indirgeyebilmektedirler. Kendilerini ek gelir sağlamak isteyen ev sahiplerinin sıkça sorduğu sorulardan biri “Airbnb üzerinden nasıl evimi kiralayabilirim?” Olmaktadır. Konaklamak isteyen kullanıcılar tercih yaparken çeşitli aramalar yapabilmektedirler. İlave hizmetler, konaklama bedelleri gibi faktörler doğrultusunda kiralanan evler farklılık göstermektedir. Airbnb sistemi üzerinden ev sahibi olup evinizi veya evinizin bir bölümünü kiraya vermeden önce bu tarz ilave hizmetleri ve alacağınız ücretleri iyi değerlendirmeniz ve ona göre bir fiyat politikası oluşturmanız gerekmektedir. Airbnb genel olarak otel fiyatlarından daha uygun konaklama hizmetlerinin bulunabilmesinin kolay oluşu sayesinde tercih edilmektedir. Airbnb sistemi üzerinde ev sahibi olabilmeniz için öncelikle kayıt oluşturmanız gerekmektedir. Kayıt oluştururken bilgilerinizi eksiksiz doldurmamanız çok önemlidir. Doldurduğunuz bilgilerin doğruluğundan emin olun. Ardından evinizin fotoğraflarını sisteme yükleyebilir, ağırlanabilecek misafir sayısını belirleyebilir ve misafirlerin uymaları gereken kuralları belirtebilirsiniz. Airbnb konumunuz doğrultusunda bir fiyat belirler ancak siz istediğiniz fiyatı belirlemekte özgürsünüz. Yukarıda belirttiğimiz adımları eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra kayıt işlemiz tamamlanır. Artık rezervasyon almaya hazırsınız. Rezervasyon yaptıran müşterinizle airbnb üzerinden konuşabilir ve rezervasyon işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Misafirlerinizi ağırlamadan önce müşteri memnuniyetini sağlamak için temizliğe dikkat etmelisiniz. Müşteri memnuniyeti açısından önemli olan bir diğer faktör ise iyi bir ev sahibi olabilmektedir. Güler yüzlü oluşunuz, cana yakın oluşunuz, müşteri memnuniyetini tetikler ve müşteri potansiyelinizi arttırabilir.
Evinizi tercih eden kullanıcı ile rezervasyonu kesinleştirdikten sonra müşteriniz parayı sisteme yatırır, yatırılan para airbnb sisteminde kalır ve giriş işlemleri tamamlandıktan sonra kira bedeli hesabınıza yatırılır, ancak airbnb %3’lük bir hizmet bedeli kesintisi yapar.

Airbnb ve Dodo Dodo, evini kısa dönem içi kiralamak isteyenlerin ve konaklama ihtiyaçlarını gidermek isteyen bireylerin ortak noktası olan airbnb sistemi üzerinden profesyonel ve uzman ekip kadrosuyla müşterilerine güzel deneyimler yaşatmaktadır. Güvenli bir aracılık sistemi yürüten Dodo, kiracılar ile ev sahipleri arasında kolay ve hızlı iletişim kurulması sağlayan, müşteri memnuniyetini ön plana koyarak kullanıcılarına güven aşılamaya devam etmektedir. Dodo’nun geniş hizmet portfolyosundan yararlanmak isteyen kullanıcılar, Dodo ile Airbnb sisteminin ayrıcalıklı fırsatlarından ve kusursuz hizmet politikasından yararlanmaktadırlar. Müşterileri ile kesintisiz iletişim fırsatı sunan, değişen dünyanın değişen olanaklarından faydalanırken ilk öncelikleri arasına müşteri memnuniyetini yerleştiren Dodo ile hem evinizi kiralarken hem de uygun ve güvenli bir şekilde kiracı olabilir, profesyonel hizmet kalitesini tecrübe edebilirsiniz.