Airbnb Şartları Nelerdir

Aibnb son zamanlarda gündeme gelmeye başlamış bir platform olsa da 2008 yılından beri faaliyet gösteren ve 2012 yılından itibaren ise Ülkemizde faaliyet göstermeye başlamış dünya çapında oldukça popüler olan bir platformdur. Şu an da aktif olarak milyonlarca kullanıcısı bulunan Airbnb 196 ülkede faaliyetlerine devam etmektedir. Kullanıcı kitlesinde her geçen gün artış yaşanmasının en büyük nedenlerinden biri turizm sektörünün inanılmaz gelişimi ve konaklama ihtiyaçlarının artmasıdır. Airbnb kullanıcı kitlesine önem veren, gelenekselleşmiş hotel, pansiyon tarzı konaklama hizmeti sunan işletmelerin fiyat politikalarında daha ucuz ve kaliteli konaklama imkânı sunan bir platformdur. Airbnb platformunu özellikle sürekli gezen seyahat severler sık sık kullanmaktadırlar. Gezginler Airbnb platformunu tercih ederken birçok faktörü ön plana çıkarmaktadırlar. Tercih edilecek olan evin yorumları ve puanlamasını oldukça dikkate almaktadırlar. Airbnb platformu içerisinde bulunan evlerin ucuz ve ekonomik olması gezginlerin tercih etmesinin en büyük sebebidir fakat bu sebebin yanında dünyanın neredeyse her yerinde kullanılması ve gezginlerin gittikleri neredeyse her yerde erişim imkânı bulunması da önemli bir detaydır.
Yapılan araştırmalar ve incelemelere göre Airbnb son yıllarda inanılmaz yükseliş göstererek ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip olmayı başarmıştır. Şu anda verilerin gösterdiği kadarıyla günde ortalama iki ila üç milyon kullanıcı Airbnb platformunu ziyaret etmektedir. Erişimin kolaylıkla sağlanabildiği bu platform 2008 yılından beri giderek ivme kazanmış ve günümüzün en çok tercih edilen platformları arasına adını eklemiştir.

Airbnb Nedir

Airbnb, mülk sahiplerinin evlerini kısa dönem kiralayarak ek gelir elde etmelerine yardımcı olan aynı zamanda konaklama ihtiyacı duyan müşterilerine kolay ve hızlı bir şekilde konaklama tercihleri sunan bir platformdur. Ev sahipleri ile misafirler arasında köprü vaziyetinde bulunan Airbnb, ev sahipleri ile misafirleri bir araya getirmektedir.

Airbnb Nasıl Kullanılır

Airbnb platformunu kullanan iki tip profile sahip kitle bulunmaktadır. Bir tarafta ev sahibi unvanıyla uygulamayı kullanan kesim bulunurken, bir tarafta ise konaklama ihtiyacını gidermek için kullanan müşteriler bulunmaktadır. Her iki profilde kullanım amaçları farklı olduğu gibi uygulama içerisinde yaptıkları işlemlerde farklılık göstermektedir. Unutulmamalıdır ki, Airbnb platformunun hem uygulama hem de web sitesi bulunmaktadır ve basit arayüzü sayesinde tüm üyelerine kolay bir kullanım deneyimi yaşatmaktadır. Bu basit arayüz sayesinde kullanıcılar Airbnb platformunu nasıl kullanmaları gerektiğini anında çözebilmektedirler. Airbnb platformunu sadece konaklama ihtiyacını gidermek için kullanacak olan müşterilerin yapmaları gereken tek şey uygulamaya kayıt olmaktır. Kayıt olurken istenen bilgilerin eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Telefon numarası onayı ve kimlik onayının ardından kayıt işlemi tamamlanmış olur. Kullanıcı konaklamak istediği konumu seçerek anında en uygun evi bulabilmektedir. Bunun yanı sıra çeşitli filtreleme özellikleri de bulunmaktadır, kaç kişinin kalacağı, minimum ve maksimum fiyat belirleme gibi seçeneklerle istenen ev anında bulunabilir. Kayıt, doğrulama işlemleri tamamlanmış ve aynı zamanda en uygun ev bulunmuş ise kullanıcı konaklayacağı tarihleri arasında rezervasyon işlemini ev sahibine gönderebilir. Unutulmamalıdır ki, ev sahipleri belirlenen tarihler arasında uygunluk durumlarına göre rezervasyon işlemini kabul edebilir veya hiçbir gerekçe göstermeden iptal edebilirler. Airbnb platformu üzerinden evini veya odasını kiralamak isteyen ev sahibinin kayıt olduktan sonra yapması gereken ilk işlem ev sahibi olun kısmına girilmesidir. Ardından açılan bölümlerin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Tüm bu işlemler fiyat belirlemeyi, kaç kişiye uygun olduğunu ve konum gibi bilgilerin doldurulmasını kapsamaktadır. Son olarak kiraya verilecek olan evin veya odanın fotoğrafları detaylı bir şekilde çekilmeli ve sisteme yüklenmelidir. Tüm bu süreçlerin ardından Airbnb ufak bir inceleme süresinin ardından kiralık ev ilanınızı yayınlamış olur. Ev sahiplerinin dikkat etmeleri gereken birçok unsur bulunmaktadır.

Airbnb Ev Sahiplerinin Dikkat Etmesi Gerekenler

Airbnb üzerinden evlerini kiralayarak ek gelir elde etmek isteyen ev sahiplerinin dikkat etmeleri gereken birçok faktör bulunmaktadır. Öncellikle bilinmesi gereken bazı hususları belirtmekte fayda var. Daha fazla tercih edilmek ve evinizin öne çıkmasını sağlayarak yüksek kazançların elde edilmesi için profesyonel bir ekip ile çalışmak gerekmektedir. Eviniz, uygulama üzerinde öne çıkabilmesi ve daha çok tercih edilebilmesi için yorum ve değerlendirmeler çok önemlidir. Bunun için elbette kaliteli bir hizmet anlayışı sunulmalıdır. Belirlenecek fiyat politikası çevre evlerin fiyat optimizasyonu yapılarak belirlenmelidir. Yüksek fiyatlı evlerin tercih edilmediği bilinmektedir. Biraz daha uygun ve ekonomik fiyatların belirlenmesi daha çok talebin olmasını sağlayacaktır ve bu da daha yüksek kazançların sağlanması demektir. Sonuç itibari ile ev sahiplerinin en çok dikkat etmeleri gereken unsur müşteri memnuniyetini oluşturmaktır. Çoğu ev sahibi günlük iş temposu yüzünden misafirleri ile ilgilenememektedirler ve müşteri memnuniyetini sağlayamamaktadırlar. İşte tam alarak bu noktada profesyonel hizmet anlayışıyla müşteri memnuniyetini yakalayarak kalitesi hizmet anlayışıyla evlerininiz daha çok tercih edilmesini sağlamak ve ek gelir kazancınızın yükselmesine yardımcı olan Dodo devreye girmektedir.

Airbnb ve Dodo

Dodo şirket politikalarının merkezine yerleştirmiş oldukları müşteri memnuniyeti ve kaliteli hizmet anlayışı ile ev sahiplerinin hiç uğraşmadan ve vakit harcamadan sadece evlerini Dodo’ya emanet ederek ek gelir elde etmelerini sağlamaktadır. Evinizin tercih edilmesi için profesyonel hizmetler sunan Dodo hem siz ev sahiplerine hem de misafirlerinize eşsiz bir deneyim yaşatmaktadır. Temizlik hizmetleri ile evinizde konaklayan misafirlerin çıkması ile birlikte detaylı temizlik hizmeti sunulur. Güvenlik hizmetleri kapsamında evinizde konaklayacak olan misafirlerin detaylı incelemeleri ve analizleri yapılır. Fotoğraf çekim ve listeleme hizmeti sayesinde, evinizin daha çok öne çıkarılmasını ve daha çok tercih edilmesini sağlar. Maksimum doluluk sağlayarak evinizin neredeyse hiç boş kalmayacağı şekilde optimizasyonlar gerçekleştirilerek daha yüksek kazançların sağlanmasını destekler. Büyün bu hizmetler ve daha fazlası için Dodo hemen yanı başınızda. Üstelik kaliteli ve güven veren hizmet anlayışını müşterilerine aşılamış bir şekilde bünyesinde bulunan evlerin sayısı gün geçtikçe yükselmektedir. Evini kiralamak için profesyonel bir danışmanlık desteğine ihtiyaç duyan her ev sahibinin ilk durak noktası Dodo olmaktadır.