İyi Bir Airbnb Profili İçin Evini Dodola

Airbnb Nedir? Turizm, hizmet sektörü içerisinde çok önemli bir paya sahiptir. Gerek ekonomik gerekse sosyal faktörlerin gelişimine katkı sağlayan bir sektör olan Turizm, küreselleşmenin sonucunda teknolojinin ivme kazanması ile hızlı bir büyüme potansiyeline ulaşmıştır. Elbette bu büyüme potansiyeli konaklama sektöründe de ciddi ve köklü değişikliklere neden olmuştur. En genel tabir ile Airbnb, ev sahiplerinin evlerinin bir bölümünü kiralamasını sağlayan ve ev sahibi ile kiracıları bir araya getiren bir platformdur. 2007 yılında ilk adımları atmaya başlayan Airbnb günümüzde oldukça büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başarmıştır. Günlük ortalama 2-2.5 Milyon insanın aktif olarak erişim sağladığı bu platform, 195 ülkede hizmet vermektedir. Ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip olan Airbnb ülkemizde de çok aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Özellikle son yıllarda ülkemizde daha da popülerleşmeye başlayan bu platform sayesinde hem ev sahipleri hem de konaklama ihtiyacı duyan bireyler yararlı bir şekilde faydalanmaktadır.
Bu geniş kitle ve neredeyse dünyanın her yerinde hizmet verme potansiyeline sahip bir platform şüphesiz konaklama sektöründe fazlasıyla söz sahibi. Verilen hizmetlerin yanı sıra kolay ve hızlı erişim sayesinde anlık sonuçların alınabilinmesi seyahat severlerin sıklıkla tercih ettikleri bir platform olmasını sağlamaktadır.
Gelenekselleşmiş Otel gibi uçuk fiyatlı konaklama hizmetleri sunan işletmeler varlıklarını sürdürmeye devam etse de artık son zamanlarda yerini daha ekonomik konaklama fırsatları sunan Airbnb platformuna bırakmaya başlamıştır. Özellikle sürekli gezen seyahat severler için ekonomik konaklama fırsatı eşsiz bir güzelliktir. Airbnb misafirler ile ev sahipleri arasında aracılık yaparak 195 ülkede ekonomik konaklamanın güzelliklerini sunmaya devam ediyor.

Airbnb Nasıl Kullanılır? Airbnb kullanımı, ev sahipliği ve oda/ev kiralamak isteyen misafirler için farklılık göstermektedir ancak genel olarak bakıldığı zaman oldukça hızlı ve kolay anlaşılan bir arayüze sahiptir. Mobil uygulamasından veya web sitesinden kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra Airbnb ana sayfası üzerine aktarılırsınız. Konaklayacağınız yer, başlangıç-bitiş tarihi ve kaç kişi konaklayacağınız detaylarını filtrelemeniz gerekmektedir. Arama sonuçlarını site uyguladığınız kriterlerinize göre önünüze çıkarmaya başlar. Bu adımlardan sonra bütçenize, zevkinize ve uygun olduğunu düşündüğünüz opsiyonları değerlendirebilirsiniz. İsteğinize bağlı olarak maksimum ve minimum fiyat aralığını da filtreleme seçeneklerinizin arasına ekleyerek sonuca daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Beğendiğiniz ve tam size göre olduğunu düşündüğünüz evi isterseniz favorilerinize kaydedebilir, ev sahibi ile iletişime geçebilir veya direkt rezervasyon talebi gönderebilirsiniz. Ev sahibi rezervasyon talebinizi onayladıktan sonra size ulaşacak ve eve ulaşım bilgilerini iletecektir. Ödemenizi tamamladıktan sonra belirttiğiniz tarihte eve gidip konaklamaya başlayabilirsiniz. Ev kiralamak isteyen kullanıcıların süreçleri böyle ilerliyorken, ev sahibi kullanıcıların süreçlerinde biraz farklılıklar olmaktadır.
Bu durumda yine yapılması gereken ilk şey üyeliğin tamamlanmasıdır. Üyelik tamamlandıktan sonra ana sayfaya gidebilir ve sağ üst köşede yer alan “Ev Sahipliği Yapın” butonunu seçmelisiniz. Evinizle alakalı detayların doldurulması gerekecektir. Komple ev veya evinizin bir odası gibi alan ayrıntılarını belirtmeniz istenecektir. Konum bilgisi ve maksimum kaç kişini kalacağı kısımlarını da doldurabilir ve fiyatı belirledikten sonra genel bir açıklama ekleyebilirsiniz. Tüm bunların ardından evinizin fotoğraflarını da ekleyebilir ve ilanınızı onay aşamasına gönderebilirsiniz. Onay reddi çok az rastlanan bir olaydır. Çok büyük bir ihtimalle onayınız kabul edilecek ve ilanınız yayınlanmış olacaktır. Herhangi bir kullanıcı evinizi görüp rezervasyon isteği gönderdiği taktirde, kabul edilip edilmeyeceği tamamen sizin inisiyatifinize bırakılmıştır.

Airbnb Ev Sahiplerinin Dikkat Etmesi Gerekenler Airbnb, ev sahiplerine birçok fırsat sunuyor. Kullanmadıkları evlerin veya odaların kiralanmasını sağlayan Airbnb sayesinde ev sahipleri ek gelir elde etme fırsatını elde etmiş oluyor ancak Airbnb üzerinden ciddi ek gelir rakamlarına ulaşmak istiyorsanız ve misafirlerinize kaliteli hizmetler sunup güzel deneyimler yaşatmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken unsurlar vardır.
Bu unsurlar hem yasalar ve mevduat açısından hem de evinizi pazarlayabilmeniz için çok önemlidir. Mevcut konumların yasaları ve mevduatları değişiklik göstermektedir. Bazı şehirlerde ev sahipliği yapmanızı kısıtlayan kanunlar vardır. Bu kanunlar genellikle şehrin idari kanunlarıdır. Bunların iyice araştırılması ve buna göre hareket edilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde cezalar, para cezaları veya diğer kanuni yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.
Elbette kanuni unsurlar dışında, eğer evinizin kiralanmasında hiçbir sakınca yok ise evinizi pazarlama bicimizin de çok önemlidir. Gerek evinizin güvenliği, temizliği ve gerekse evinizin profesyonel çekimlerinin kaliteli ve düzenli olması hem müşteri memnuniyeti oluşturmanıza hem de daha çok kullanıcıya ulaşıp daha fazla ek gelir elde etmenizi sağlayacaktır. Dikkat etmeniz gereken unsurları sizin yerinize üstlenen ve hiçbir şeyle ilgilenmeden, evinizin kiralanmasından temizliğine kadar tüm unsurlarla ilgilenen aracı firmalar bulunmaktadır. Bu firmalar arasında lider ve sektörün öncüsü olan Dodo ev sahiplerine evlerini kiralama süreçlerinde kusursuz bir deneyim yaşatıyor.

İyi Bir Airbnb Profili İçin Evini Dodola Airbnb platformu üzerinde yaklaşık olarak ortalama 5 Milyon ev listelenmektedir. Evinizi bu rekabet ortamına sunmanız için iyi bir profile sahip olmanız gerekmektedir. Verilen hizmetler ve müşteri memnuniyeti iyi bir profil oluşturulması için çok önemlidir. Dodo evinizin ön plana çıkması için evinizin tüm hizmetleri ile ilgilenir. Evinizin ilanının oluşturulmasından, kiralanmasından ve konaklama süreci dahil olmakla birlikte misafirin çıkışının ardından profesyonel temizlik hizmetiyle ev sahiplerin uğraşmaları gereken hiçbir şey bırakmıyor. Ev kiralanma sürecinin her devresiyle ve unsuruyla profesyonel bir şekilde ilgilenen Dodo bünyesinden birçok hizmeti barındırıyor. Profesyonel çekim hizmeti ile evinizin fotoğraf çekimlerinde uzman ekiplerden destek alabilirsiniz. Güvenliğiniz ve evinizin güvenliği için misafir seçimlerinde kapsamlı bir inceleme, evinizin doluluk oranlarında artışların sağlanabileceği optimizasyonların oluşumu ve listeme seçeneklerinde öne çıkarma potansiyelini yükseltme çalışmalarını sizin yerinize Dodo üstlenmektedir. Şirket merkezine müşteri memnuniyetini yerleştiren Dodo ile 7/24 müşteri hizmetlerine bağlanarak aklınızda ki sorulara cevap bulabilir, kusursuz bir hizmetin keyfini çıkartmaya başlayabilirsiniz.